Cavell Court

Een medisch centrum verbouwen tot een residentieel en commercieel complex

Afbeelding
Cavell Court
Afbeelding
Façade Cavell Court
Afbeelding
Jardin Cavell Court
Oppervlakte
19.000 m²
Klant
Architect
Studiebureau
Uitvoeringsperiode
2020 - 2023
Plaats
Brussel (BE)
Activités

Het voormalige Medisch Centrum Edith Cavell wordt voor 60 % gesloopt. Enkel de betonnen structuur van tien verdiepingen van het centrale gedeelte blijft overeind. De andere vier entiteiten zijn weer opgebouwd op zes niveaus, waaronder twee kelderverdiepingen met 200 parkeerplaatsen. Uiteindelijk moet het complex 150 appartementen en 1000 m² aan winkels op de begane grond huisvesten. Het binnenste gedeelte van het blok wordt volledig gerenoveerd en er wordt een tuin van 2.000 m² aangelegd.

Cavell ligt in het hart van een woonwijk en is een werf van grote omvang, die echter geen opslagruimte heeft. De gefaseerde afbraak is vrij complex, gaande van -3 tot +10, terwijl de effecten van het windverband worden geanalyseerd. De uitdaging ligt nu in het verbinden van de delen die bewaard blijven met de nieuwe stukken.