Marivaux

Complete renovatie van een gebouw

Afbeelding
Façade
Afbeelding
façade
Afbeelding
jardin
Afbeelding
rue
Afbeelding
hall
Afbeelding
intérieur
Oppervlakte
68.000 m²
Klant
Architect
Studiebureau
Uitvoeringsperiode
2020 - 2021
Plaats
Brussel (BE)
Activités

De voormalige Marivaux-bioscoop, gelegen in het centrum van Brussel, wordt in een nieuw jasje gestoken en wordt omgetoverd tot een  residentie met 135 kamers voor studenten en jonge professionals. Verder wordt er een ondergrondse parking aangelegd die plaats biedt aan 23 auto’s en 88 fietsen. 

De gevel en de beschermde elementen worden gerestaureerd, net als de exploitatieruimten van de bioscoop om plaats te bieden aan een deel van de wooneenheden, de receptie en de gemeenschappelijke ruimten van de residentie en om er een seminariezaal in te huisvesten. De meeste zalen worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe constructie waarin het grootste deel van de kamers, de sportzaal en de studieruimten worden ondergebracht.