Nieuws

Afbeelding
modulair wonen CIT Blaton
Afbeelding
modulair wonen CIT Blaton
Afbeelding
modulair wonen CIT Blaton
Afbeelding
modulair wonen CIT Blaton

Modulair bouwen met CIT Blaton dankzij Wonen in Vlaanderen

De nood aan kwalitatieve sociale woningen, noodwoningen en woningen voor dak- of thuislozen of andere specifieke doelgroepen is hoog. De bouw van zo’n woningen duurt daarentegen lang. Wat als wij zeggen dat het anders kan?

Dankzij de raamovereenkomst Modulair Wonen van Wonen in Vlaanderen kan u tot en met 2027 beduidend sneller en binnen de vastgelegde voorwaarden modulaire woningen laten bouwen.

Een warm nest opgebouwd als een blokkentoren op maat

 

CIT Blaton introduceert, samen met Aché Terra architecten, JengaNest: een modulair woonconcept met houten structuren dat huiselijkheid en warmte uitstraalt. Door volumes creatief te schakelen, ontstaan er steeds unieke gebouwen waarin elke ruimte een zinvolle invulling krijgt.

CIT Blaton werkt met vaste modules die volledig offsite in 3D worden geproduceerd en nadien in no time ter plaatse worden gemonteerd. Binnen de modules zelf is er voldoende speelruimte om de woningen flexibel in te richten.

Door verschillende modulaire volumes doordacht te schakelen, creëren ze bewust open ruimtes voor terrassen, open ontmoetingsplekken, …  Ruimtes waar verbinding en communicatie mogelijk is en sociale controle van elk gebouw een veilige thuishaven maakt.

De gecombineerde modulaire woningen doen denken aan Jenga, de toren die er in elk spel anders uitziet. Door creatief om te gaan met de modules in hun gebouwen, krijgt het gezelschapsspel dat gezinnen in hun leefruimte spelen, hier vorm op grote schaal.

Bezoek het JengaNest-concept virtueel door hier te klikken